682
0
https://bronderslevforsyning.dk/mit-log-in

Ingen pesticidrester ved vandværker

10.30.2017

Rester af pesticidproduktet Chloridazon har været fundet i vandværker landet over. Brønderslev Forsyning har derfor sat gang i en ekstra kontrol for at vurdere situationen i selskabets egne tre vandværker.

 


Vi har nu fået de endelige rapporter fra analyseinstituttet, fortæller formanden for Forsyningen, Lasse Riisgaard. Og vi kan med glæde konstatere, at vi ikke hos Brønderslev Vand har fund af Chloridazon og to nedbrydningsprodukter herfra.

Stofferne har ikke tidligere indgået i de faste drikkevandskontroller, men er blevet aktuelle efter, at de er fundet på andre vandværker rundt om i landet. Det er derfor besluttet, at stofferne fremover indgår i den obligatoriske kontrol.

Chloridazon og to tilknyttede nedbrydningsprodukter (desphenyl-chloridazon samt methyl-desphenyl-chloridazon) stammer fra et nu forbudt ukrudtsmiddel, der tidligere er blevet brugt ved dyrkning af roer, rødbeder og løg. 

Med venlig hilsen 

Lasse Riisgaard

Bestyrelsesformand