682
0
https://bronderslevforsyning.dk/mit-log-in
Quick links

Succes med nyt undervisningstilbud

06-03-2020

Brønderslev Forsyning/Flisværket har i det sidste halve år haft ca. 400 elever fra gymnasier (STX, HTX) på besøg i forbindelse med gennemførelse særligt tilrettelagte undervisningsforløb om vedvarende energi. Undervisningen finder sted i det nye Energilaboratorium, som er indrettet på Forsyningens nye, præmierede flisværk. Pæne donationer fra Risagerfonden og Spar Nord Fonden har medvirket til at sikre laboratoriet nyt og spændende udstyr, som nu er taget i brug.  

Selv undervisningsforløbene er udviklet i et samarbejde med fem gymnasieskoler med støtte fra Region Nordjylland. Før jul var HTX-Aalborg på besøg med syv klasser, og i januar blev der afholdt tre halvdages undervisningsforløb sammen med Brønderslev Gymnasium med praktisk afsæt i nogle af de bæredygtige teknologier, der anvendes til energifremstilling på Forsyningen.  

Formålet er at skabe øget naturfaglig viden og interesse blandt unge uddannelsessøgende med vægt på bæredygtig energi og grøn omstilling. Eleverne får mulighed for at arbejde eksperimentelt, fagligt og tværfagligt med naturfaglige og tekniske problemstillinger knyttet til energiområdet.